Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN ISO 11611

Suojavaatetus hitsaukseen ja vastaaviin töihin

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tässä kansainvälisessä standardissa määritellään suojavaatetusta koskevat vähimmäisturvallisuusvaatimukset ja testausmenetelmät. Suojavaatetukseen luetaan myös huput, esiliinat, hihat ja säärystimet, jotka on tarkoitettu suojaamaan käyttäjän vartaloa, päätä (huput) ja jalkoja (säärystimet) hitsauksessa ja töissä, joissa altistutaan vastaaville riskeille. Tätä kansainvälistä standardia sovelletaan käyttäjän pään ja jalkojen suojaimista vain huppuihin ja säärystimiin. Tässä kansainvälisessä standardissa ei esitetä jalkaterien, käsien, kasvojen tai silmien suojaimia koskevia vaatimuksia.
Tämän tyyppinen suojavaatetus on tarkoitettu suojaamaan käyttäjäänsä hitsauskipinöiltä (pieniltä sulametalliroiskeilta), lyhytaikaiselta liekkikosketukselta ja hitsauksessa ja vastaavissa töissä käytettävän valokaaren lämpösäteilyltä sekä minimoimaan sähköiskun mahdollisuus lyhytaikaisessa, tahattomassa kosketuksessa jännitteisiin sähkönjohtimiin noin 100 V:n (DC) jännitteeseen asti normaalissa hitsaustyössä. Hiki, lika tai muut saasteet voivat näillä jännitetasoilla vaikuttaa suojaavuuteen lyhytaikaiselta, tahattomalta kosketukselta jännitteisiin sähkönjohtimiin.
Suojautuakseen riittävästi hitsaustyössä todennäköisesti esiintyviltä riskeiltä hitsaajien olisi suojattava myös pää, kasvot, kädet ja jalkaterät muissa kansainvälisissä standardeissa määritellyillä henkilönsuojaimilla.
Liitteessä A on ohjeita hitsaajien vaatetuksen tyypin valintaan eri hitsaustöihin.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa SFS Suomen Standardit, puh. 09 149 9331.
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 1149-2:1997 Protective clothing - Electrostatic properties - Part 2: Test method for measurement of the electrical resistance through a material (vertical resistance)
ISO 13688:2013 Protective clothing -- General requirements
ISO 13934-1:2013 Textiles -- Tensile properties of fabrics -- Part 1: Determination of maximum force and elongation at maximum force using the strip method
Direktiivi
89/686/EEC Henkilönsuojaimet
2016/425

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
20.11.2015
Julkaisupäivä
22.12.2015
Painos
2
Sivumäärä
40
Julkaisun kieli
suomi/englanti

Takaisin