Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN ISO 6647-1:2020:en

Rice. Determination of amylose content. Part 1: Spectrophotometric method with a defatting procedure by methanol and with calibration solutions of potato amylose and waxy rice amylopectin (ISO 6647-1:2020)

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Suomenkielistä soveltamisalaa ei ole saatavissa.

This document specifies a reference method for the determination of the amylose content of milled rice, non-parboiled. The method is applicable to rice with an amylose mass fraction higher than 5 %.
This document can also be used for husked rice, maize, millet and other cereals if the extension of this scope has been validated by the user.
NOTE Amylose values determined with this document can be compared with PDO and PGI legislation.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa SFS Suomen Standardit, puh. 09 149 9331.
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
ISO 15914:2004 Animal feeding stuffs -- Enzymatic determination of total starch content
ISO 712:2009 Cereals and cereal products -- Determination of moisture content -- Reference method
ISO 8466-1:1990 Water quality -- Calibration and evaluation of analytical methods and estimation of performance characteristics -- Part 1: Statistical evaluation of the linear calibration function
Vahvistuspäivä
21.08.2020
Julkaisupäivä
25.08.2020
Painos
3
Sivumäärä
17
Julkaisun kieli
englanti

Takaisin