Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 14320-1:2013

Lämmöneristetuotteet rakennusten laite-eristykseen ja teollisuuskäyttöön. Paikalla vaahdotetut ruiskutettavat jäykät polyuretaanituotteet (PUR) ja polyisosyanuraattituotteet (PIR). Osa 1: Tuotestandardi jäykille, ruiskutettaville ja vaahdotettaville järjestelmille ennen asennusta

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tämä eurooppalainen standardi määrittelee paikalla vaahdotettujen ruiskutettavien jäykkien polyuretaanituotteiden (PUR) ja polyisosyanuraattituotteiden (PIR) lämmöneristysvaatimukset rakennusten laite-eristykseen ja teollisuuskäyttöön, esim. säiliöt, putket ja kanavat, joita käytetään polttoaineiden, öljyn, muiden nesteiden, kuuman ja kylmän veden, ilman ja muiden kaasujen varastointiin ja siirtoon.
Tämän standardin vaatimukset täyttävien vaahdotettujen tuotteiden tyypistä riippuen niiden käyttölämpötila-alue saattaa olla raja-arvojen ± 200 °C välissä.
Tämän eurooppalaisen standardin tämä osa 1 on tuotestandardi jäykille vaahdotettaville järjestelmille ennen asennusta.
Tämän eurooppalaisen standardin tässä osassa 1 kuvataan tuoteominaisuudet sisältäen menettelyt testaukselle ja merkinnälle sekä säännöt vaatimustenmukaisuuden arvioinnille.
Tämä eurooppalainen standardi ei määrittele tuotteen kaikille ominaisuuksille vaatimustasoa osoittaakseen sen soveltuvuutta tiettyyn käyttökohteeseen. Käyttökohteen vaatimustasot annetaan määräyksissä tai ei-ristiriitaisissa standardeissa.
Tämän eurooppalaisen standardin soveltamisalaan eivät kuulu tehdasvalmisteiset jäykät polyuretaani- tai polyisosyanuraattituotteet eivätkä paikalla valmistetut tuotteet, joiden suunniteltu käyttö on rakennusten lämmöneristys.
Tämä eurooppalainen standardi ei määrittele ilmaääneneristävyysvaatimuksia eikä akustisia absorptiovaatimuksia.
HUOM. Vaahdotettuja tuotteita kutsutaan joko joustaviksi tai jäykiksi. Joustavia tuotteita käytetään pehmusteina ja suojapatjoina: näille tuotteille on tunnusomaista kyky taipua, tukea ja palautua alkuperäiseen paksuuteen jatkuvasti niiden käyttövaiheen aikana. Tuotteita, jotka eivät ole joustavia, kutsutaan jäykiksi, joilla ei ole näitä joustavuusominaisuuksia. Jäykkiä tuotteita käytetään useimmiten lämmöneristykseen, ja niiden puristuslujuuksia voidaan valmistettaessa säätää hyvin laajalla alueella. Kun jäykän tuotteen solurakenne rikkoutuu, tuote ei palaudu täysin alkuperäisen paksuiseksi. Joidenkin jäykkien tuotteiden tilavuuspaino ja puristuslujuus ovat hyvin pieniä, ja niitä kutsutaan joskus ”kaupallisesti” ”pehmeiksi vaahdotetuiksi tuotteiksi” tai ”puolijäykiksi vaahdotetuiksi tuotteiksi”. Tämä huomautus on lisätty sen selventämiseksi, että kaikki jäykiksi kuvatut vaahdotetut tuotteet kuuluvat tämän jäykkiä vaahdotettavia tuotteita koskevan standardin soveltamisalaan.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Rakennustuoteteollisuus RTT ry, puh. 09 12 991 (vaihde).
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 12086:1997 Thermal insulating products for building applications - Determination of water vapour transmission properties
EN 12667:2001 Thermal performance of building materials and products - Determination of thermal resistance by means of guarded hot plate and heat flow meter methods - Products of high and medium thermal resistance
EN 12939:2000 Thermal performance of building materials and products - Determination of thermal resistance by means of guarded hot plate and heat flow meter methods - Thick products of high and medium thermal resistance
Direktiivi
89/106/EEC Rakennustuotedirektiivi
305/2011 Rakennustuotteet

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
04.03.2013
Julkaisupäivä
02.02.2021
Painos
1
Sivumäärä
103
Julkaisun kieli
suomi/englanti
Lisätiedot
Varmista hEN Helpdeskistä, onko standardin tämä versio CE-merkintään voimassa oleva versio.

Takaisin