Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN ISO 23036-2:2021:en

Microbiology of the food chain. Methods for the detection of Anisakidae L3 larvae in fish and fishery products. Part 2: Artificial digestion method (ISO 23036-2:2021)

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Suomenkielistä soveltamisalaa ei ole saatavissa.

This document specifies a method for the detection of Anisakidae L3 larvae commonly found in marine and anadromous fishes. The method is applicable to fresh fish and/or frozen fish, as well as lightly processed fish products, such as marinated, salted or smoked. It is also suitable for visceral organs as a confirmatory method for a visual inspection scheme.
The artificial digestion method[4][5][6] is applicable to quantifying parasitic infections by estimating the number of parasites in the fish musculature and, when applied to fresh fish or lightly processed fish products (never frozen before processing), determining the viability of Anisakidae L3, which can be present.
This method does not apply to determining the species or genotype of detected parasites. Final identification is made by morphological and/or molecular methods.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa SFS Suomen Standardit, puh. 09 149 9331.
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
ISO 7218:2007 Microbiology of food and animal feeding stuffs — General requirements and guidance for microbiological examinations
Direktiivi
882/2004 Rehu- ja elintarvikelainsäädännön sekä eläinten terveyttä ja hyvinvointia koskevien sääntöjen mukaisuuden varmistamiseksi suoritetusta virallisesta valvonnasta
2017/625

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
21.05.2021
Julkaisupäivä
25.05.2021
Painos
1
Sivumäärä
16
Julkaisun kieli
englanti

Takaisin