Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Sähköisen laskutuksen julkaisut

Euroopan komissio sponsoroi sähköisen laskutuksen käyttöönottoa – kaksi julkaisua käyttöön maksutta

Euroopan komission tavoitteena on siirtyä julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Tämän vuoksi komissio tarjoaa pääsyn kahteen tekniseen julkaisuun, jotka voit ladata SFS:n verkkokaupassa maksutta. Ladataksesi julkaisut sinun tulee kirjautua kauppaan.

Kirjaudu ja lataa julkaisut

Kun haluat ladata julkaisut SFS-EN 16931-1:2017 ja CEN/TS 16931-2:2017 käyttöösi veloituksetta, kirjaudu SFS:n kauppaan. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy kaupan käyttäjäksi.

Julkaisut saat ladattua niiden tuotetietosivulta Avaa-painikkeella.

Kirjautuminen vaaditaan, jotta SFS pystyy raportoimaan julkaisujen latausmäärät eurooppalaiselle standardisoimisjärjestö CENille ja julkaisuihin saadaan asianmukaiset vesileimat. Standardeissa ja vastaavissa julkaisuissa tulee olla vesileima, josta käy ilmi julkaisun hankkijan tiedot. Kirjautumisen avulla verkkokauppa tunnistaa standardin lataajan, jolloin vesileimaan saadaan oikeat tiedot.

Sähköinen laskutus ja standardit

Euroopan komissio tarjoaa pääsyn julkaisuihin SFS-EN 16931-1:2017 ja CEN/TS 16931-2:2017. Standardista SFS-EN 16931-1 on julkaistu täydennetty versio marraskuussa 2019. Ko. version tunnus on SFS-EN 16931-1:2017 + A1:2019.

Komission tavoitteena on siirtyä vuoden 2020 aikana julkisissa hankinnoissa sähköiseen laskutukseen. Voit lukea SFS:n tiedotteen asiasta osoitteessa www.sfs.fi.

Kyseessä olevien julkaisujen käyttö muunneltuna on sallittu. Julkaisun sisältöön kokonaan tai osittain perustuvissa muunnelmissa on selvästi viitattava julkaisuun sekä ilmoitettava, että julkaisua on käytetty tekijänoikeuksien haltijoiden CENin ja SFS:n luvalla.

CEN ja SFS eivät ole suorassa eivätkä epäsuorassa vastuussa sisällön tai sen muunnelmien käytöstä tai käytön seurauksista. Epäselvissä tapauksissa on aina noudatettava SFS:n sivustolle https://sales.sfs.fi saataville asettaman julkaisun virallisen version sisältöä.

Käyttäjät voivat esittää sivustollaan tai verkkokaupassaan seuraavan toteamuksen: Lasku täyttää standardissa SFS-EN 16931-1:2017 + A1:2019 ja teknisessä spesifikaatiossa CEN/TS 16931-2:2017 esitetyt vaatimukset.

EU:n sponsoroima vapaa saatavuus koskee vain ko. kahta julkaisua. Niiden tulee olla veloituksetta ladattavissa kansallisten standardisoimisjärjestöjen verkkopalveluista kuten verkkokaupasta. Muihin toimitustapoihin, esimerkiksi SFS:n online-kokoelmien hinnoitteluun, sponsoroinnilla ei ole vaikutusta.