Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Laastien ja tasoitteiden CE-merkintä

Laastien ja tasoitteiden CE-merkintä: vaatimukset standardeissa

Ulkorappauslaastien ja sisäpintojen tasoitteiden tulee olla CE-merkittyjä. Kun laastien ja tasoitteiden perusominaisuudet on selvitetty harmonisoitujen tuotestandardien mukaisilla testeillä, valmistaja voi laatia suoritustasoilmoituksen (DoP) ja kiinnittää CE-merkinnän. Myös laastien ja tasoitteiden käyttäjien kannattaa tutustua standardeihin, joiden avulla voi varmistua tuotteiden ominaisuuksista ja sopivuudesta käyttökohteeseen.

Standardissa SFS-EN 15824 esitetään rappauslaastien ja tasoitteiden määritelmät sekä loppukäytön toiminnalliset ominaisuudet ja luokitukset. Siinä esitetään myös tuotteen suoritustason pysyvyyden arviointi ja varmentaminen (AVCP). Tämän standardin soveltamisalaan kuuluvat tehdasvalmisteiset orgaanisiin sideaineisiin pohjautuvat ulkorappauslaastit ja sisätasoitteet, joita toimitetaan pastoina, valmislaasteina tai jauheina. Soveltamisalaan kuuluvat myös rappauslaastit ja tasoitteet, joissa sideaineet ovat epäorgaanisia, kuten silikaatteja, silaaneja, siloksaaneja ja silikoneja.

SFS-EN 998-1:2016 Laastien spesifikaatiot. Osa 1: Rappauslaastit ja tasoitteet
60,40 € (alv 0%), 74,90 € (alv 24%)
Vahvistettu 18.11.2016, kieli: suomi

Standardissa SFS-EN 998-1esitetään rappauslaastien ja tasoitteiden määritelmät sekä loppukäytön toiminnalliset ominaisuudet ja luokitukset. Siinä esitetään myös tuotteen suoritustason pysyvyyden arviointi ja varmentaminen (AVCP). Standardi koskee epäorgaanisiin sideaineisiin perustuvia tehdasvalmisteisia rappauslaasteja ja tasoitteita, jotka on tarkoitettu ulkokäyttöön ja sisäkäyttöön seinissä, sisäkatoissa, pilareissa ja väliseinissä.

Rakennustuotteiden CE-merkintä

Rakennustuotteiden CE­-merkintään on käytettävä komission virallisessa lehdessä (OJ) ilmoitettua yhdenmukaistetun (harmonisoidun) tuotestandardin (hEN) versiota. Harmonisoitu tuotestandardi kertoo, mitä CE­-merkinnässä ilmoitetut tekniset arvot tarkoittavat. Kansallisen soveltamisstandardin avulla voi päätellä, käykö CE­-merkitty rakennustuote suunniteltuun käyttökohteeseen.

Lisätietoja rakennustuotteiden harmonisoiduista tuotestandardeista löydät osoitteessa www.henhelpdesk.fi.

Kaikki rakennustuotteiden harmonisoidut tuotestandardit ja kansalliset soveltamisstandardit löydät SFS:n verkkokaupasta.

Lisätietoja standardisoinnista

Rakennustuoteteollisuus RTT ry
Johtaja Antti Koponen
puh. 050 414 0082
etunimi.sukunimi@rakennusteollisuus.fi

SFS Online - Rakennusalan standardit aina ajan tasalla

Jos valmistat rakennustuotteita, olet vastuussa suunnittelusta, työn teettämisestä, toteutuksesta tai valvot työn laatua, standardit kannattaa hankkia käyttöön SFS Online ­-palvelun kautta. Rakentamisen tärkeät standardit on koottu palveluun aiheittain: eurokoodit, rakennustuotteiden harmonisoidut tuotestandardit ja kansalliset soveltamisstandardit. SFS päivittää standardikokoelmaa säännöllisesti, joten käytössäsi ovat aina ajantasaiset julkaisut.

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää (online@sfs.fi tai puh. 09 1499 3353).